ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Tikvice kao ukusna zimnica. Ne znate kud sa tikivicama,,evo jedan super recept kako ih iskoristiti i kao salatu bez konzervansa





Sastojci  6 osoba
1 kg tikvica
1 manja glavica crvenog luka
1 čaša dobrog vinskog octa
1 čaša dobrog ulja
1 žličica šećera
1/2 žličice soli
7-8 listova svježeg bosiljka

Priprema
1.
Narežite tikvice na kockice.Crveni luk na režnjeve
2.
U posudu stavite zajedno : ocat,ulje, bosiljak, sol, šećer,  tikvice i crveni luk.Prokuhajte 10 minuta.
3.
Prethodno pripremite staklenke koje se najprije dobro operu a onda steriliziraju zajedno sa poklopcima.To možete napraviti ili prokuhavanjem ili, ako ih je više, stavljanjem u vruću pećnicu na 180 pet minuta,
4.
Napunite staklenke vrućom smjesom tikvica. Zatvorite i okrenite naopako na poklopac. Pustite desetak minuta, a onda ih ponovo okrenite
Posluživanje
Odlične su uz kuhano meso, nareske, meso sa roštilja. Volim ih kao salatu  ili prilog, nije nužno da ih se sprema samo za zimnicu.
Može i bez crvenog luka.

Nema komentara :

Objavi komentar