petak, 25. studenoga 2016.

Djeca su luda za njim,a i uzrasli…DORAČAK OČAS POSLA





SASTOJCI:

600 g. belo meko brasno
200 g. kackavalj gauda
200 g. dimljeni svinski vrat
150 g. margarina
300 ml. mlako mleko
100 ml kecap
2 jaja
1 kocka svezi kvasac
1 kasika ulje
1 kasika secer
1 kasicica origano
1 kasicica so

Priprema
1.
U mlako mleko dodajmo kvasac i mesamo zicom.U drugi sud stavimo brasno i margarin iseckan na listice,stavimo so i sve zajedno rukom izmesamo.
2.
U sud sa mleko dodajmo 1 kasika secer i 1 kasika ulje.Unutra stavimo i jedno jaje i sve dobro izmutimo zicom.Zatim mleko i kvasac dodajmo u sud gde smo stavili brasno i margarin i sve zajedno dobro izmesimo.Ako je potrebno dodajmo jos brasna da dobijemo glatko testo.Testo prefrlimo u sud i ostavimo ga na toplo pokriveno 30 min.da nadodje.
3.
Kad je testo naraslo opet ga razmesimo na pobrasnjen sto i podelimo ga na 2 jednaka dela po (600 g.svaki deo)
4.
U preostalo drugo jaje,dodajmo malo soli i izmutimo ga sa viljuskom.
5.
Na nabrasnjen sto razvlacimo koru,sa kasikom mazemo je sa kecap a ivica mazemo sa razmucenim jajetom.Na jedni kraj kore stavimo kackavalj,odozgo stavimo dimljeni svinski vrat i stavimo origano.Koru savijemo u rolat.
6.
Na isti nacin spremimo i drugo testo i oba dva rolata secemo na parcad debele 3 prsta.Stavimo u tavu oblozenu pek papirom,premazemo ih sa razmucenim jajetom i pecemo na 210 C 30 min.

Nema komentara :

Objavi komentar