subota, 29. listopada 2016.
FINA ŠTRUDLA SA ORASIMA I ČOKOLADOM MOJA DOBITNA KOMBINACIJA
Sastojci:
oko 500 grama brašna tip 400
120 grama margarinaa
kockica kvasca
kašičica šećera
250 mililitara mleka
60 grama šećera
Fil od oraha i čokolade:
250 grama mlevenih oraha
50 grama rendane čokolade
100 mililitara mleka
3 kašike šećera
20 grama margarina ili putera
Za premazivanje:
žumance i malo vode
Priprema:
1.Mleko prvo malo zagrejte, jedan deo odvojite i u njemu razmutite kvasac sa kašičicom šećera.
Preostalo mleko sipajte u sud i u tako podgrejano dodajte omekšali margarin i mešajte dok se sav ne istopi.
Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasc i pomešajte.
Zamesite testo i ostavite da se udvostruči. za to vreme pripremite fil.
2. Orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno narendanu čokoladu.
Mleko zagrejte da bude vrelo i dodajte margarin da se u njemu otopi.
Tako vrelo sipajte preko oraha i čokolade i promešajte. Mešajte da se smesa izjednači.
3. Nadošlo testo premesite i podelite u dva dela.
Rastanjite testo oklagijom u veći kvadrat.
Svaki deo premažite pripremljenim filom (fil podelite u dva).
Sa strane malo testo presavijte kao na slici i urolajte. Prebacite u tepsiju.
Premažite žumancetom koje ste pomešali sa malo vode i pecite na 200 stepeni oko pola sata ili dok ne porumeni.
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar