subota, 29. listopada 2016.

FINA ŠTRUDLA SA ORASIMA I ČOKOLADOM MOJA DOBITNA KOMBINACIJA

14690918_1092260457537177_7545679480867472913_n


Sastojci:

oko 500 grama brašna tip 400
120 grama margarinaa
kockica kvasca
kašičica šećera
250 mililitara mleka
60 grama šećera
Fil od oraha i čokolade:

250 grama mlevenih oraha
50 grama rendane čokolade
100 mililitara mleka
3 kašike šećera
20 grama margarina ili putera

Za premazivanje:
žumance i malo vode

Priprema:

1.Mleko prvo malo zagrejte, jedan deo odvojite i u njemu razmutite kvasac sa kašičicom šećera.

Preostalo mleko sipajte u sud i u tako podgrejano dodajte omekšali margarin i mešajte dok se sav ne istopi.

Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasc i pomešajte.

Zamesite testo i ostavite da se udvostruči. za to vreme pripremite fil.

2. Orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno narendanu čokoladu.

Mleko zagrejte da bude vrelo i dodajte margarin da se u njemu otopi.

Tako vrelo sipajte preko oraha i čokolade i promešajte. Mešajte da se smesa izjednači.

3. Nadošlo testo premesite i podelite u dva dela.

Rastanjite testo oklagijom u veći kvadrat.

Svaki deo premažite pripremljenim filom (fil podelite u dva).

Sa strane malo testo presavijte kao na slici i urolajte. Prebacite u tepsiju.

Premažite žumancetom koje ste pomešali sa malo vode i pecite na 200 stepeni oko pola sata ili dok ne porumeni.

Nema komentara :

Objavi komentar