subota, 29. listopada 2016.

PUNJENE PAPRIKE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO, A VJERUJEM DA ĆE I VAS

Veoma je fino, pravim ga i zimi sa susenim paprikama, ali ova letnja varijanta mi je posebno ukusna.

Sastojci
500 g pasulja tetovca
1,5 kg crvene paprike “ajvarke”
3 glavice crnog luka
3-4 cena belog luka
3-4 kasike ulja
1 kasika crvene sitne paprike
zacini vegeta, so, biber, persun



Priprema
1.
Pasulj potopiti u hlatnu vodu i ostaviti preko noci da odstoji.
2.
Prvu vodu u kojoj ste kuvali pasulj baciti. U drugu vodu dodati jednu glavicu sitno naseckanog crnog luka i malo vegete i kuvati pasulj na tihoj vatri da se zrna ne raspadnu. Procediti pasulj i vodu sacuvati.
3.
Na malo ulja izdinstati sitno secene 2 glavice crnog luka, dodati beli luk i sitne crvene paprike. Na to staviti procedjeni pasulj, proprziti ga i dodati soli i bibera po ukusu i persunovog lista. Doliti malo vode u kojoj se pasulj kuvao, samo malo da se razredi. Tako pripremljenim pasuljem puniti ociscene paprike koje treba malo posoliti iznutra. Stavljati paprike u veci pekac ili vatrostalnu posudu. Ako vam je ostalo jos pasulja staviti ga izmedju paprika, preliti sa jos malooo tecnosti i malo ulja. Peci u rerni na 180—200 stepeni oko 1 sat. Kad je gotovo posuti persunovim liscem. Prijatno!

Nema komentara :

Objavi komentar