utorak, 1. studenoga 2016.

PEČENA PILETINA NA LUKUU…ZA OVU PILETINU KAŽU DA JE NAJSLAĐA I NAJBOLJA

Sastojci
6-8 pilecih batkova
4 luka
2 glavice belog luka
vegeta, so i biber
1/2 dcl maslinovo ulje



Priprema
1.
Batkove je najbolje uvegetiti vece pre pecenja ali i nekoliko sati pre je ok, dobro zatvoriti folijom i staviti u frizider.
2.
Luk iseci na ploske, staviti u vatrostanu posudu zajedno sa batkovima. Beli luk preseci po pola, sve zaliti uljem i peci prvih 30-40 minuta prekriveno folijom u predhodno zagrijanoj rerni na 200C.
3.
Skinuti foliju okrenuti batkove i vratiti u renu da suvisna tecnost ispari i meso zarumeni.
4.
Posluziti uz pecene krompire i salatu po zelji.
A uz Ljiljanine fantasticne tri salate blo je odlicno. Probajte!
5.
Al ovo ne da je slatko, najsladje je 😉





Posluživanje
Sto vise luka stavite “moca” ce biti sladja.

Nema komentara :

Objavi komentar