petak, 30. prosinca 2016.

ORIGINALNA SCHWARZWÄLDER ( SVARCVELDER ) TORTA

1-j

Ima puno recepata od ove torte…..ja sam malo izmjenila. Ne pravim prhko tijesto,jer je torta stvarno jako izdasna i svima nam je draze jesti samo biskvit. Ako netko zeli isprobati sa prhkim tijestom neka izvoli :-)): Prhko tijesto ispeci u velicini kalupa i premazati marmeladom od visanja ili po ukusu, staviti biskvit i tako dalje kao dolje po uputstvu izrade. Recept sam pronasla na “rezepte bei chefkoch.de” Torta je fenomenalna i isplati se malo potruditi, ali je u biti jednostavna.


SASTOJCI:

16 osoba

BISKVIT
◾140 gr tamne cokolade
◾75 gr maslaca ili margarina
◾6 jaja
◾180 gr secera
◾100 gr brasna
◾50 gr gustina
◾2 male zlicice praska za pecivo

FILA 1
◾2 tegle visanja
◾500 ml soka od visanja
◾4 velike zlice gustina
◾3 velike zlice secera

FILA 2
◾800 ml slatkog vrhnja za slag
◾3 vanili secera

ZA DEKORACIJU
◾300 ml slatkog vrhnja za slag, secera po ukusu
◾100 gr tamne cokolade
◾16 kom visanja

PRIPREMA:

1.

Za biskvit rastopite cokoladu i maslac na pari

2.

Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaca i dodajte sada 3 velike zlice secera i mutite dalje oko 2 minute.Stavite u hladnjak

3.

Zumanjce i secer mutiti tako dugo dok masa ne poprimi svijetlo zutu boju(onda se je secer rastopio), dodajte rastopljenu cokoladu , maslac i promijesajte.

4.

Preko umucenog snijega prosijati brasno s pr. za pecivo i promijesati sa zico za snijeg i uliti coko masu i oprezno pomijesati. Staviti u kalup promjera 28 cm oblozeno s papirom za peci. Nemojte mastiti kalup,tako ce se biskvit fino dici. Ugrijte pecnicu na 175 C i pecite na drugoj zici odzdola i pecite 30-35 min.Napravite probu sa cackalicom, nesmije ostati nista tijesta na cackalici 🙂 Stavite biskvit hladiti,najbolje je ispeci jedan dan ranije, ali mozete i isti dan filovati tortu

5.

FILA 1

450 ml soka od visanja i 3-4 velike zlice secera staviti kuhati.Gustin i 50ml soka(hladnog) promijesati i prokuhati, dodati visnje i malo prohladiti.

6.

FILA 2

Slatko vrhnje i 3 van. secer cvrtsto umutiti, mozete dodati jos secera ako vam nije dovoljno slatko.

IZRADA

Biskvit prerezite 2 put,dobijete 3 kore.Svaku koru pospricajte rakijom od visanja(ako djeca jedu,premazite marmeladom od malina ili po vasem ukusu), zatim stavite prohladjene visnje pa slag,pa opet kora +rakija+visnje+slag i zavrsna je kora. Ukrasite slagom i posipajte nastruganom cokoladom i visnjama.

7.

Premazite tortu sa slagom.Ukrasite tortu cokoladom, tako da s nozem struzete cokoladu direkno preko torte i sa strane. Stavite visnje…..i s tortom u hladnjak oko 3 sata….i to je to 😉

8.

P.S

Noz umociti u toplu vodu prije rezanja,tako ce vam presjek uvijek biti lijep(zaboravila sam prije napisati) ;-))

POSLUŽIVANJE

Uzivajte u okusu cokolade i visanja :-))

Nema komentara :

Objavi komentar