petak, 30. prosinca 2016.
PROBALA SAM PEČENI KROMPIR BA BEZBROJ NAČINA AL OVAJ JE DEFINITIVNO NA VRHU LJESTVICE NAJBOLJIH!!!
Sastojci
krompiri srednje velicine
svinjska ili guscija mast ili maslo
malo krupne morske soli
malo maslinovog ulja
1-2 zlice octa
zacinsko bilje (ruzmarin,kadulja,timjan)
malo papra
malo cesnjaka po zelji
malo maslaca
Priprema
1.
Krompire oguliti i staviti ih u posoljenu vodu. Kad prokuha, kuhati ih 10 minuta.
Dok se krompir kuha, pecnicu zagrijati na 250 stupnjeva. Kad krompir bude pri karaju kuhanja, nekih 3-4 minute prije kraja, u pecnicu staviti tepsiju sa masti da se otopi. Koristiti iskljucivo mast, najbolje svinjsku ili gusciju !
2.
Napola skuhane krompire ocijediti i odmah vruce poslagati u tepsiju na otopljenu mast. Staviti u pecnicu da se pece 30-40 minuta, dok nedobije finu rumenu boju.
3.
Zacinsko bilje nasjeckati, u mom slucaju ruzmarin i natopiti u malo maslinovog ulja. Dodati malo papra i malo octa i ostaviti stajati.
Po zelji ovdje mozete dodati i malo protisnutog cesnjaka.
4.
Kad se krompir fino zarumenio izvadit van i svaki malo zgnjeciti. To cete najbolje napraviti sa ovom “alatkom” za gnjecenje krompira.
5.
Tako zgnjecene, svaki premazat sa mjesavinom ulja i zacinskog bilja, posuti sa malo krupne morske soli i na svaki staviti pomalo maslaca.
6.
Vratiti u pecnicu da se zapece jos 15-tak minuta.
Posluziti toplo kao prilog.
Posluživanje
Gospodin Oliver kaze da nikako nebi trebali izostavit ocat, jer da bas on daje “ono nesto” i iskljucivo mast koristit.
Kako god, ovako pecen i hrskav i mirisan nas je odusevio.
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar