utorak, 17. siječnja 2017.

MILERAM KOCKICE Recept




Vrlo ukusan kolač, jednostavnih sastojaka, dekorativan na tanjuru i divno

SASTOJCI
Tijesto
200 g brašna
malo praška za pecivo
100 g maslaca ili margarina
2 žlice šećera u prahu
malo soli
3 žumanjka
1-2 žlice kiselog vrhnja

Krema
500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
170 g šećera
800 g milerama

Preljev
400 g smrznutog voća
šećera po želji
1 vrećica preljeva za torte

xxx
PRIPREMA
Tijesto
Prstima ili u multipraktiku u bražnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.

Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×35 cm.

Krema
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta.
Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.
Ohladiti.

Preljev
Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale koštice, a i ne morate.
Kad zavrije dodati preljev za torte razmućen u 2 žlice vode. Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.
Ostaviti da se stisne.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara :

Objavi komentar