subota, 28. siječnja 2017.

OVO SU RANI POKAZATELJI DA SE U VAŠEM TIJELU POJAVIO RAK – I GDJE




Rano otkrivanje raka može vam spasiti život. Ovdje su vrlo rani pokazatelji da se negdje u tijelu pojavio rak, a po tome gdje dolazi do smetnji, može se zaključiti o kakvoj vrsti raka se radi.

Ovi simptomi se često mogu vidjeti puno prije lječničke dijagnoze, samo treba obratiti pažnju.

20 znakova da se u tijelu možda pojavio rak:
1. Otežano disanje ili nedostatak zraka Jedan od prvih znakova raka na plućima je nemogućnost hvatanja zraka – prisjetili su se kasnije ljudi koji su oboljeli od ove opake bolesti.

2. Kronični kašalj ili bol u prsima Nekoliko vrsti raka, uključujući leukemiju i rak pluća, izaziva simptome kao što su kašalj ili bronhitis. Neki oboljeli od raka pluća kazali su da su u početku osjećali bol u prsima koja se protezala gore prema ramenu ili dolje u ruku.

3. Česte groznice ili infekcije To mogu biti znakovi leukemije – raka krvnih stanica koji počinje u koštanoj srži. Leukemija uzrokuje abnormalnu proizvodnju bijelih krvnih stanica što potkopava sposobnost tijela da se bori protiv infekcija.

4. Poteškoće s gutanjem Problemi s gutanjem najčešće su povezani s rakom jednjaka ili rakom grla. Također, ponekad mogu biti jedni od prvih pokazatelja raka pluća.

5. Natečeni limfni čvorovi ili kvržice na vratu, ispod pazuha ili u preponama Povećani limfni čvorovi upućuju na promjene u limfnom sustavu, što može biti znak da se u tijelu pojavio rak.

6. Pretjerano pojavljivanje modrica ili krvarenje koje ne prestaje Ovi simptomi obično sugeriraju kako se nešto nenormalno događa s trombocitima i crvenim krvnim stanicama – što može biti znak leukemije. Tijekom vremena, stanice leukemije istisnu crvene krvne stanice i trombocite te tako narušavaju sposobnost krvi da prenosi kisik po tijelu.

7. Slabost i umor Pojava stalnog umora i slabosti je simptom mnogih vrsti raka pa to treba gledati u kombinaciji s drugim simptomima. Ako se stalno osjećate iscrpljeno, bez logičnog objašnjenja i bez obzira što dosta spavate, svakako posjetite lječnika.

8. Nadutost ili debljanje u području trbuha Žene s dijagnozom raka jajnika većinom su rekle kako su patile od neobjašnjive nadutosti koja je dolazila prilično naglo i trajala dugo. Potom bi nestala i opet se pojavila.

9. Osjećaj sitosti i gubitak apetita I ovo može biti jedan od simptoma raka jajnika. Žene koje su ga imale su pričale kako nisu mogle jesti čak i kada su duži period bile bez hrane.

10. Bolovi u zdjelici i u trbuhu Bol i grčevi u zdjelici i abdomenu mogu se povezati s nadutosti koja često signalizira kako se radi o raku jajnika. Leukemija, također, zna uzrokovati bol u trbuhu – zbog proširene slezene.

11. Rektalno krvarenje ili krv u stolici To je uobičajen simptom raka debelog crijeva. Ako vidite krv tijekom obavljanja velike nužde, što prije posjetite liječnika.

12. Neobjašnjivo mršavljenje Gubitak težine je rani znak raka debelog crijeva i drugih vrsti raka probavnog sustava. To može značiti i da se rak već proširio na jetru što utječe na apetit i nesposobnost tijela da se pravilno rješava toksina.

13. Grčevi u želucu ili česti bolovi u trbuhu Mogu ukazivati na rak debelog crijeva.

14. Crvene, bolne i natečene grudi Ovi simptomi mogu ukazivati ​​na upalni rak dojke. Obratite se liječniku vidite li bilo kakve neobjašnjive promjene na dojkama!

Nema komentara :

Objavi komentar