ponedjeljak, 31. listopada 2016.

STRUČNJACI SE SLAŽU: OVE NAMIRNICE TREBA IZBJEGAVATI PO SVAKU CIJENU! (BROJ 6 ĆE VAS DOBRO IZNENADITI)

pijaca 18.01.2009. rad nedjeljom kupovina kruha konzum


Alternativa su, naravno, organski krompiri. Neki bi možda pomislili da je alternativa oprati krompire, ali hemikalije su apsorbovane u tolikoj mjeri da pranje nije nikakvo rješenje.

5. Eksperti za ribarstvo – lolos sa farmi

Kao što nije prirodno da krave jedu žitarice, tako nije prirodno ni da lososi budu ograđeni mrežom i da se hrane sojom, živinskim otpacima ili čak hidrolizovanim perjem pilića. Meso lososa koji se uzgajaju na ovaj način izuzetno je kancerogeno i dovodi se u vezu s dijabetesom i gojaznošću.

Alternativa je divlji, ulovljeni losos.

6. Eksperti za istraživanje raka – mlijeko krava kojima se ubrizgavaju vještački hormoni

Proizvođači mlijeka kravama ubrizgavaju hormone rasta da bi što više pospješili proizvodnju mlijeka, što dovodi do infekcija i gnojenja. Ovakvo mlijeko povezuje se s rakom debelog crijeva, dojke i prostate.

Alternativa je sirovo i organsko mleko

7. Biotehnološki eksperti – neorganska soja (GMO nefermentisana soja)

Jedina soja koja je prihvatljiva za ljudsku upotrebu jeste fermentisana soja. Nažalost, 90% soje u svijetu je genetski modifikovano i izaziva dugoročne probleme sa zdravljem zato što remeti balans hormona, a može da dovede čak i do raka.

8. Eksperti za organsku hranu – neorganske jabuke

Od svih neorganskih proizvoda, jabuke sadrže najveći nivo pesticida. Rezultati više istraživanja izloženost ovim pesticidima dovode u vezu s rakom i Parkinsonovom bolešću.

Iako su skuplje, organske jabuke su mnogo ukusnije i neuporedivo zdravije.

Nema komentara :

Objavi komentar