![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxMYyoGAAf8ZaTyM_l3FFiPSXICBxhYG531nyGA17m2c4ReQ8kjP1ACVbBcCd70tRs9PfqYVFdrhT7EbXMVTGVEZYaZ5r5TuHx7tD1UJwNg3hMmXN-2OI1rofhN-eM1A-Az8yqytfgFg2Y/s640/tuploads201404snicleusosu.jpg)
Sastojci:
6 šnicli malo većih
2 kašike brašna
2 kašike prezle
2 čaše vode
200 ml kisele pavlake
so
Priprema:
Šnicle izlupati pa posoliti.
Zagreati ulje u tiganju.
Pomešati brašno i prezlu pa uvaljati šnicle i pržiti sa obe strane na jačoj vatri.
Ispržene šnicle stavljati na tanjir.
U ulje od prženja istresti ostatak od brašna i prezle i malo propržiti na srednjoj vatri.
Naliti vodu pa mešati.
Dodati pavlaku, posoliti, pa sve izmešati, skloniti sa vatre pa vratiti šnicle u sos.
Ako u tiganju imate više ulja pre dodavanja brašna i preostale prezle odlijte ga.
Po potrebi možete dodati još malo vode, da vam sos ne bi bio pregust.
Nema komentara :
Objavi komentar