četvrtak, 9. veljače 2017.

10 tajni za sve one koje žele da nose štikle kao dama!! (FOTO)

 



1. Hodajte malim koracima
Da biste izgledale elegantno trebalo bi da hodate polako i malim koracima, savijajući kolena malo više nego inače. Ako hodate krupnim koracima, kao što to inače činite, vaš hod će izgledati čudno i neprirodno. Zato kada se odlučite za visoke potpetice ne žurite nigde.

2. Hodajte sa pete na prste, lagano
Da bi vaš hod izgledao prirodno, pravite korak sa pete na prste, odnosno sa štikle. Kad je težina na luku stopala, lagano ga gurnite u napred, a zatim napravite sledeći korak.

3. Držite leđa uspravno
Lepa i elegantna žena mora imati pravilno držanje jer u suprotnom neće izgledati elegantno. Držite ramena uspravno i paralelno sa tlom. Ovako će se vaši mišići na stomaku zategnuti i izgledaćete mršavije i lepše.

4. Hodajte u pravoj liniji
Da biste hodali kao model, zamislite pravu liniju ispred vas i hodajte po njoj. Hodajte stopalo pred stopalo, i držite ravnotežu da se ne biste previše njihali. To će možda zahtevati malo vežbe, ali je lako.

5. Pripremite se kod kuće
Pre nego što negde krenete u štiklama uvek ih prvo nosite malo po kući.

6. Naučite da stojite u visokim potpeticama
Nije sve u hodu, da biste izgledale lepo morate naučiti i kako da elegantno stojite u štiklama. Prvo, stavite štiklu negde na sredinu druge cipele i iskrenite malo pod uglom. Onda svu težinu prebacite na jednu nogu pa kad se umorite prebacite je na drugu.

7. Odmorite stopala
Ako nameravate da nosite štikle čitavog dana, morate napraviti malu pauzu s vremena na vreme. Slobodno sedite da se malo odmorite. Ne izuvajte cipele jer vam može biti teško da ih opet obujete.

 8. Ne nosite štikle prečesto
Nosite različite visine potpetice, ali nemojte svaki dan nositi baš visoke. I ravne cipele imaju svojih prednosti, bar ćete uvek izgledati drugačije. Ako uvek nosite visoke štikle to može štetiti vašem zdravlju.

9. Odaberite pravi model za vas
Ako ste većinom nosili ravne cipele ne žurite sa kupovinom previsokih potpetica, jer je jako važno da odaberete pravi model. Za početak će niže potpetice biti sasvim dovoljne, pa kad se na njih naviknete povećajte visinu.

10. Odaberite pravu veličinu
Ništa vam neće smetati kao neudobne cipele, zato kada birate štikle odaberite odgovarajuću veličinu, a to se ne odnosi samo na broj već i na širinu. Uske štikle će vam samo smetati i nećete moći da hodate u njima.

Nema komentara :

Objavi komentar