ponedjeljak, 6. veljače 2017.

KREMASTI I LAGANI – KOLAČI TRICOLORE! U DANAŠNJEM TEKSTU SA VAMA DELIMO SAVRŠEN RECEPT ZA KREMASTE TRICOLORE KOLAČIĆE KOJI ĆE ULEPŠATI SVAKU TRPEZU! Međutim, ulagati napor, ne mora da znači i ulaganje mnogo vremena. Postoje mnogi recepti koji se spremaju brzo i lako, a veoma su ukusni i slasni! A tek kad vidite koliko se BRZO prave… Pogledajte recept na:




Međutim, ulagati napor, ne mora da znači i ulaganje mnogo vremena. Postoje mnogi recepti koji se spremaju brzo i lako, a veoma su ukusni i slasni! A tek kad vidite koliko se BRZO prave…
Potrebni sastojci:

Za čokoladni sloj:

– 120 gr krem sira
– 200 gr prah šećera
– 250 gr mlečne čokolade (istopljene i prohlađene)

Za malinasti sloj:

– 120 gr krem sira

– 200 gr prah šećera

– 250 gr bele čokolade (istopljene i prohlađene)

– kašičica ekstrakta maline
– kap, dve crvene boje za hranu

Za beli sloj od vanile:

– 120 gr krem sira

– 200 gr prah šećera

– 250 gr bele čokolade za kuvanje (istopljene i prohlađene)

– kašičica vanil ekstrakta

Priprema:
Sva tri fila pripremaju se po istom principu:

– Prvo umutiti krem sir, dok ne postane vazudšast i lagan, zatim dodati prah šećer, pa istopljenu čokoladu.

Dobro izmešati da se boja ujednači.

U pleh koji ste prethodno obložili pek papirom sipati prvo čokoladni sloj, pa ga odložiti u frižider na 15-tak minuta da se stegne.

Kada se čokoladni sloj stegao, dodati mu sloj od malina, pa ga takođe odložiti u frižider dok se ne stegne. Isto ponoviti i sa trećim, slojem od vanile.

Kada poređate sva tri sloja, ostavite u frižideru minimum 2 sata ili preko noći.

Za serviranje, secite kockice.

Nema komentara :

Objavi komentar