četvrtak, 9. veljače 2017.

POGAČICE, SAVRŠENO UKUSNE I BRZE, ODMAH ZA UKUSAN DORUČAK!!




Sastojci:
250 g pasiranog kuvanog krompira
250 g margarina
400 g brašna

3 kašike ajvara
1/2 veze peršuna
Malo šećera
1 kašičica soli

Priprema:
Oljuštite krompir i stavite da se kuva. Kvasac stavite u šolju sa malo šećera i malo vode. Margarin penasto umutite, dodajte so, ajvar i peršun. Dodajte ispasirani krompir i kvasac.

Dodati brašno i ostaviti testo da naraste. Testo razviti oklagijom debljine 2 cm i seći pogačice čašom. Stavljati u pleh na pek papir i svaku premazati ajvarom. Sačekati 15-20 min i peći ih na 200 stepeni. Peći dok ne porumene.

Nema komentara :

Objavi komentar