petak, 3. veljače 2017.

Više od polovice Amerikanaca želi da se Obama vrati na vlast




Donald Trump je predsjednik SAD-a tek 13 dana, a već polovica građana Amerike žali za Barackom Obamom.

Čak 52 posto Amerikanaca želi da se Barack Obama vrati u Bijelu kuću, pokazala je anketa Public Policy Polling. 43 posto istpitanih je zadovoljno novopečenim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Štoviše, čak 40 posto anketiranih vjeruje da Trump treba biti opozvan s dužnosti predsjednika. Više od pola milijuna ljudi je potpisalo peticiju da se Trump povuče s pozicije prvog čovjeka Sjedinjenih Država iz razloga što se nije dovoljno odmaknuo od svog poslovnog carstva, iako je zasjeo na državničku funkciju.

Kada je riječ o prvim potezima novog predsjednika, samo četvrtina (26 posto) Amerikanaca podržava Trumpovu 'zabranu Muslimana', kojom je zabranio ulazak državljana sedam muslimanskih zemalja u SAD. Polovica Trumpovih birača se slaže s tom uredbom, a 48 posto njih smatra kako su prosvjedi u zračnim lukama, kao i ženski marševi, zapravo finansirani od strane Georgea Sorosa.

Desna Trumpova ruka, ultrakonzervativac Steve Bannon ima iznimno nisu podršku za družnost savetnika predsjednika koju izvršava - samo 19 posto.

Anketa je obuhvatila 725 registriranih birača. Anketirani su 30. i 31. siječnja putem telefona. Margina greške je 3,6 posto.



Izvor: N1

Nema komentara :

Objavi komentar