petak, 3. veljače 2017.

Biskvit s kokosom

Homemade coconut cake


Sastojci:

2 šalice maslaca sobne temperature
3 šalice brašna
1 žličica soli
2 šalice šećera u prahu
6 velikih jaja
½ šalice punomasnog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g kokosa

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250°C.  Protvan za pečenje namažite maslacem i lagano pobrašnite. Električnim mikserom izmiksajte 2 šalice maslaca dok ne postane lagan i pahuljast. Zatim smanjite brzinu miksera i dodajte šećer u prahu, sol, kokos i brašno. Ponovno povećajte brzinu miksera i miksajte 6-8 minuta. Dodajte jaja jedno po jedno. Dodajte punomasno vrhnje i ekstrakt vanilije. Tijesto uspite u protvan za pečenje i pecite 70-80 minuta prenosi Jutarnji.hr

Nema komentara :

Objavi komentar